AZ Sint-Jan Brugge AV onderstreept met nieuwe huisstijl rol sterk publiek ziekenhuis

Het AZ Sint-Jan Brugge AV ziekenhuis meldde gisteren zijn nieuwe visuele identiteit. Een nieuw merkteken legt de nadruk op de unieke visie van een publiek ziekenhuis, een visie die barst van de ambitie maar zich krachtig laat samenvatten: goede zorg laat niemand achter.

Het beeldmerk focust op de hoofdletters van de naam en zo ligt de focus op kernwaarden open, innovatief, deskundig en vooruitstrevend. Het woordmerk is heldere, maar tijdloze typografische weergave van AZ Sint-Jan Brugge en symboliseert onze rijke traditie met een moderne toets. Het motto "Goede zorg laat niemand achter" vormt het baken van onze toewijding aan inclusieve zorg.

Het terugkerende kader in de nieuwe huisstijl is heel bewust gekozen. Het benadrukt de focus van de missie: wij zijn een (zieken)huis waar elke patiënt terechtkan voor basiszorg tot zeer gespecialiseerde zorg.

Publieke zorg

Algemeen Directeur dr. Hans Rigauts breekt al lang een lans voor de rol van publieke zorg in het Vlaamse zorglandschap. “AZ Sint-Jan Brugge AV is een van de grootste werkgevers van West-Vlaanderen, een kwalitatief publiek referentieziekenhuis en een belangrijk tertiair zorgcentrum. Het zal deze rol op een innovatieve manier blijven invullen naar de gemeenschap toe. Het is goed dat we dit nu ook nog duidelijker naar buiten brengen.”

Voorzitter Pablo Annys sluit zich bij deze visie aan: “De veruitwendiging van deze ambitie komt op het juiste moment, nu heel wat mensen de eindjes moeilijk aan mekaar knopen. We mogen terecht trots zijn op ons publiek ziekenhuis. Dit publiek karakter komt onder meer tot uiting in onze toegankelijkheid, in de afwezigheid van ereloonsupplementen of het aanrekenen van voorschotten, in onze zorg voor mensen zonder papieren of in onze correcte toepassing van de euthanasiewetgeving. Wij zijn er voor iedereen. Dat bewijzen alle medewerkers van het ziekenhuis elke dag.”

Gelijkheid van alle patiënten

De sleutel voor het succes van AZ Sint-Jan Brugge AV is terug te brengen tot de rol van het publieke ziekenhuis. AZ Sint-Jan Brugge AV is een openbaar ziekenhuis, waar de gelijkheid van alle patiënten vooropstaat:

  • Het zet zich in voor het ethisch handelen dat de patiënt centraal stelt, zonder winstbejag noch therapeutische hardnekkigheid of medische overconsumptie.
  • Het streeft naar rationalisatie en schaalvergroting door het aangaan van allianties of samenwerkingsverbanden met andere zorgverstrekkende instellingen.
  • Het organiseert opleiding, vorming, wetenschappelijke congressen en symposia en voert research, wetenschappelijk onderzoek en medische studies uit.

AZ Sint-Jan Brugge AV rekent alleen conventietarieven aan

De leden van de Raad van Bestuur en de directie onthulden  het nieuw logo.

Hierbij de link naar onze nieuwe organisatievideo
 
 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Philippe Van Hootegem

    22 januari 2024

    "Goede zorg laat niemand achter" . Hopelijk is deze blijde boodschap niet al te zeer geïnspireerd door pre-electorale koorts. Empathie, inclusiviteit, toegankelijkheid, goede zorg voor alle patiënten dat zijn natuurlijk lovenswaardige doelstellingen die het AZ Sint-Jan Brugge terecht nastreeft. Het zijn echter evenzeer de doelstellingen van directies, artsen en medewerkers in vele andere publieke of private ziekenhuizen, waar ze dikwijls met minstens evenveel succes gerealiseerd worden.
    Er lijkt me overigens een probleempje te rijzen met de verdere uitbouw van een 'belangrijk tertiair zorgcentrum' in Brugge. Vroegere samenwerkingen met ziekenhuizen in Torhout en Oostende gingen teloor; het KOM-netwerk lijkt op sterven na dood. Enkele jaren geleden gestarte en aanvankelijk veelbelovende fusiegesprekken tussen de twee ziekenhuizen in Brugge staan op een laag pitje. In tegenstelling met de succesvolle fusies in andere Vlaamse centrumsteden tussen publieke en private ziekenhuizen (in Kortrijk, Roeselare, Sint-Niklaas, Turnhout, Hasselt enz..) lijkt dit in Brugge niet te lukken hoewel vele artsen al lang over de 'verdelende muurtjes' kijken. In West-Vlaanderen voelen anderen zoals AZ Groeninge in Kortrijk en AZ Delta in Roeselare zich ongetwijfeld geroepen, om 'hét referentieziekenhuis ' in de provincie te worden. Daar is uiteraard niets mis mee. Toch is het hoog tijd dat in Brugge sommige beleidsverantwoordelijken ook echt verantwoordelijkheid opnemen, met kennis van zaken en vrij van ideologische vooroordelen.
    Dr.Philippe Van Hootegem,
    gastro-enteroloog, gewezen diensthoofd inwendige geneeskunde en gewezen voorzitter Medische raad
    AZ Sint-Lucas Brugge