Belg met minder geldzorgen de winter in (NN)

Met 60,2 ligt de financiële gemoedsrust van de Belg het hoogst in meer dan twee jaar tijd. Dat blijkt uit de nieuwe Financiële Gemoedsrustbarometer, een onderzoek waarin levensverzekeraar NN op halfjaarlijkse basis polst naar de financiële gemoedsrust van de Belg. Toch moet de financiële gemoedsrust van de Belg naar omhoog.

“Financiële gemoedsrust en geluk gaan hand in hand”, stelt Colin Sanders, Longevity Expert voor NN. “Belgen die tevreden zijn over hun financiële situatie maken 2,4 keer meer kans op een gelukkig leven.”

Elke 6 maanden peilt NN met de Financiële Gemoedsrustbarometer naar hoe gerust de Belg zich voelt over zijn financiële situatie. Aan de financiële gemoedsrustbarometer hebben 10.606 respondenten deelgenomen. De doelgroep was 18 tot 79-jarige Belgen 

De index van de Financiële Gemoedsrustbarometer van levensverzekeraar NN klokt dit najaar af op 60.2. De Belg gaat zo de winter in met een grotere financiële sereniteit dan dezelfde periode vorig jaar (54.7).

Zelfstandigen blijken gemiddeld gezien iets meer financieel gerust. 20% van de zelfstandigen heeft een financiële gemoedsrust hoger dan 80 terwijl dit bij de doorsnee Belg maar 16% is.

Goede financiële situatie geeft 2,4 meer kans op gelukkig leven
Zelfstandigen hebben een betere financiële gemoedsrust, maar meer nog: ze zijn vaak ook gelukkiger dan de doorsnee Belg. 44% van de Belgen is gelukkig en onder zelfstandigen is dat zelfs 48%.

“Dat hoeft niet te verbazen: financiële gemoedsrust en geluk gaan hand in hand”, stelt Colin Sanders. “Zelfstandigen met een hoge tevredenheid van hun financiële situatie maken 2 keer meer kans om gelukkig te zijn. Bij de algemene bevolking ligt die verhouding zelfs nog hoger. Belgen die tevreden zijn over hun financiële situatie maken 2,4 keer meer kans op een gelukkig leven.”

Drie tips tot slot om je financiële gemoedsrust te boosten
1. Bouw een buffer van drie netto maandlonen op
2. Verhoog je financiële kennis
3. Stel een financieel plan op (en volg het ook op)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.