ASGB-congres focust op thema 'betere zorg voor patiënt én arts'

Een nieuwe lente, een nieuw geluid? Vele huisartsen én specialisten snakken alvast naar een gezondheidszorg in een nieuw jasje. Het ASGB probeert daarbij aan te sluiten. Na de voorstelling van het ASGB-verkiezingsprogramma volgt een panelgesprek over het zorglandschap van de toekomst en de rol van de arts daarin. Vervolgens vinden zowel huisartsen als specialisten hun gading in een debat, resp. over de New Deal en de ziekenhuishervorming.

Zoals u al in onze agenda kon lezen, organiseert het ASGB op 11 maart een congres in Antwerpen over betere zorg voor patiënt én arts. In onze agenda vindt u de praktische details. Inschrijven kan tot en met 28 februari. Het panelgesprek belooft hoogstaand te worden met enkele bekende namen: onder andere Pedro Facon adjunct Administrateur-Generaal Riziv), dr. Kirsten Catthoor (voorzitter Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie), Prof. Dr. Sigrid Sterckx (U Gent), dr. Miet Vandemaele (ondervoorzitter Vaso), dr. Anouk Buelens-Terryn (voorzitter HOP-Haio).

Specialisten

Na de middag is er voor elk wat wils. De specialisten krijgen een stand van zaken over de hervorming van de ziekenhuisfinanciering van expert Prof. dr. Johan Kips (voorzitter Werkgroep Ziekenhuishervorming), gevolgd door de visie van het ASGB op co-governance en een debat gemodereerd door de hoofdredacteur van De Specialist, Pascal Selleslagh. Aan dat debat nemen zowel ASGB-specialisten deel als Margot Cloet (dedelegeerd bestuurder Zorgnet-Icuro), dr. Christine Cuyt (hoofdarts AZ Klina) en dr. Thomas Pattyn (psychiater).

Huisartsen

Huisartsen krijgen een stand van zaken over de New Deal door niemand minder dan Prof. dr. Ann Van den Bruel (voorzitter Werkgroep New Deal)Vervolgens licht het ASGB zijn visie toe op het takenpakket en de work-life balance. Daarmee is het pad geëffend voor een debat gemodereerd door Geert Verrijken, hoofdredacteur Artsenkrant. Deelnemers zijn - naast de ASGB-huisartsen - dr. Joke Versmissen (voorzitter Jong Domus) en Sandra Derieuw (juriste CM).

Iedereen kan dan even bekomen tijdens de koffiepauze, waarna een plenaire slottoespraak volgt. Allen daarheen!

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.