AZ Nikolaas/AZ Lokeren: naar meest patiëntvriendelijke ziekenhuis

Qualicor Europe en AZ Nikolaas/AZ Lokeren ontwikkelen een internationaal assessmentprogramma patiëntgerichtheid. Daarmee willen AZ Nikolaas/AZ Lokeren het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van België worden.

Dat moet gebeuren met een innovatief assessmentprogramma. Het wordt de eerste gestructureerde toetsingsmethodologie op het gebied van patiëntgerichte zorg, luidt het.

Hoofdarts dr. Philip Nieberding legt uit: “Wij zien patiënten als partners in zorg. Dat betekent dat wij beslissingen die van invloed zijn op de behandeling, gezondheid en kwaliteit van leven van een patiënt, zo veel mogelijk nemen met de patiënt en zijn naasten.”

Samen met Koen Michiels (foto), gedelegeerd bestuurder, nodigde dokter Nieberding Qualicor Europe uit om deze ambitie gezamenlijk uit te werken in een verdiepend internationaal assessmentprogramma.

Dr. Ellen Joan van Vliet, CEO Qualicor Europe: “Wij staan voor kwaliteit met het hart in de zorg. Dat is zorg met de professional in de lead als partner van de patiënt. Dit sluit naadloos aan bij de ambitie van AZ Nikolaas/AZ Lokeren.”

Gepersonaliseerde top zorg

De patient-centred care recognition die Qualicor Europe samen met het ziekenhuis en een aantal nationale en internationale deskundigen ontwikkelt, moet zorgorganisaties handvatten geven en bovenal inspireren om patiëntgerichtheid naar een volgend niveau te brengen.

Het programma bestaat uit gepersonaliseerde zorg, veilige zorg, patiëntbeleving (customer relation management), patiënteducatie en innovatie. “Bij de stap naar echt patiëntgerichte zorg is het belangrijk dat professionals in staat worden gesteld zorg te verlenen die inspeelt op de behoeften, waarden, overtuigingen en voorkeuren van patiënten.”, aldus Van Vliet.

Bedoeling is dat begin 2023 AZ Nikolaas/AZ Lokeren het innovatieve assessment ondergaat.

Algemeen directeur Stefan Van Den Brouck: “Hieraan werken geeft ons goesting! Zorg waar de patiënt echt beter van wordt, dat is waar het om draait. Deze verdieping geeft zin en helpt ons samen beter te worden.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.