Bvas tevreden over medezeggenschap artsen in netwerken

De goedkeuring in de Kamer vorige week van het wetsontwerp locoregionale ziekenhuisnetwerken van minister De Block stemt de Bvas uitermate tevreden. De medezeggenschap van artsen is nu immers verankerd in het bestuur van de netwerken.

Zoals De Specialist vorige week nog meldde, maakte de eis van dat medebestuur deel uit van het memorandum van de Bvas. "We stellen met tevredenheid vast dat minister De Block dit nu als verworvenheid vermeldt." Dat wordt inderdaad als volgt naar de buitenwereld verwoord: “Elke beslissing binnen het netwerk die een impact heeft op de medische organisatie moet in onderling overleg met de artsen genomen worden.”

De Bvas toont zich tevreden dat de kogel eindelijk door de kerk is en dat de ziekenhuisnetwerken op 1 januari 2020 definitief van start zullen gaan. "De artsen op het terrein kunnen eindelijk plannen smeden om een reële samenwerking uit te bouwen, gericht op het behoud en/of de verbetering van de kwaliteit van zorg voor de patiënt."
 
"Voorbeelden uit het buitenland leren immers dat het de kwaliteit van zorg ten goede komt als artsen een medebeslissende stem hebben in het management van ziekenhuizen en ziekenhuisnetwerken. Daar vaart uiteindelijk ook de patiënt wel bij", besluit voorzitter Moens.
 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.