Coronacommissaris Pedro Facon out wegens burn-out?

Coronacommissaris Pedro Facon zal de komende weken afwezig zijn om gezondheidsredenen. Dat meldt het coronacommissariaat. Facon wordt zo lang dat nodig is vervangen door zijn adjunct Carole Schirvel en medewerker Augustin Coppée. Meerdere bronnen menen te weten dat het gaat om een burn-out.

Het coronacommissariaat geeft verder geen details over de afwezigheid van Facon. "Het Commissariaat en zijn team voeren de projecten en missies uit waarvoor ze een mandaat hebben gekregen, in nauwe samenwerking met de bevoegde ministers en hun administraties", klinkt het.

Pedro Facon (39) kreeg van overal lof toegezwaaid over de manier waarop hij met zijn mandaat van start ging, niet eenvoudig in ons ingewikkeld institutioneel kluwen. Hij verkoos om in de schaduw te opereren om geen excellenties voor het hoofd te stoten.

Inmiddels zou onder meer volgens Het Laatste Nieuws de coronacommissaris uitgevallen zijn met een burn-out. De krant neemt de gelegenheid te baat om daarover enkele virologen, experts en voormalig gezondheidsminister De Block te ondervragen die al maanden in de belangstelling staan en totaal worden opgeslorpt door de crisis en die onder meer zeggen dat een ijzeren gestel nodig is om dit te kunnen bolwerken.

Diverse bronnen bevestigden ook aan VTM Nieuws dat de coronacommissaris kampt met een burn-out. "De hoge werkdruk zou daarvoor aan de basis kunnen liggen, maar volgens sommigen zou ook de slechte samenwerking met het kabinet van Volksgezondheid een rol kunnen gespeeld hebben", heet het daar. Pedro Facon is de voormalige kabinetschef van Maggie De Block maar was intussen al enkele jaren aan de slag als directeur van de FOD Volksgezondheid vooraleer hij als coronacommissaris aan de slag ging.

Zoals bekend vormt burn-out een risicofactor bij dienstverlenende beroepen (ook artsen dus zoals bekend) en voor wie perfectionistisch ingesteld is.
.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Dirk Van Renterghem

    07 januari 2021

    Burn out is vooral een risico factor voor wie met hart en ziel iets betracht maar zoveel 'systeemhinder' ondervindt dat het verlangen zinvol te zijn niet gerealiseerd kan worden.
    Ik wens Pedro Facon van harte beterschap: dat hij zonder kleerscheuren deze episode achter zich kan laten!