Dossier dichotomie Lier in onderzoek, bevestigt Orde

De Antwerpse Orde ontving het zogenaamde 'dossier dichotomie' en maakte het over aan de onderzoekscommissie, bevestigt dr. Jean Colin, voorzitter van de provinciale raad Orde Antwerpen. We vroegen ook een reactie aan dr. Kurt Vandepitte, voorzitter van de medische raad.

Uiteraard kan dokter Colin niets kwijt over de inhoud van het dossier dat de Orde ontving, maar hij bevestigt wel dat de procinciale raad het dossier kreeg en meteen doorstuurde naar de onderzoekscommissie die het nu behandelt.

Dat houdt overigens geen enkele consequentie in over schuld of onschuld. 

De voorzitter van de medische raad, dokter Kurt Vandepitte, laat weten dat hij "niet rechtstreeks" op de hoogte is van de zaak. "We kregen alleen in kopie een brief van de klager die door de advocaat naar het ziekenhuisbestuur werd verzonden. In die brief worden enkele klachten vermeld maar er wordt niet verwezen naar dokter Smits - door de directie aangeduid als de klager, nvdr. - noch naar de inhoud van die klachten. Via via heb ik het woord dichotomie horen vallen, maar meer weet ik eigenlijk niet. U weet waarschijnlijk meer dan ik. Ik hoop meer toelichting te krijgen op de vergadering medische raad vanavond."

Inmiddels verschafte de directie van het Heilig Hart ziekenhuis Lier meer info over de kwestie op de medische raad.

We nemen nog even contact op met dr. Vandepitte na die bewuste vergadering waar de directie het inderdaad even gehad zou hebben over het governance model en de contracten die recent werden gesloten met DLO, zonder al te zeer in detail te treden.

Dokter Vandepitte: "Ik weet daar financieel het fijne niet van. Wij zouden uiteraard niet liever hebben dan dat het ziekenhuislab in die contracten kan participeren. Er zijn lopende contracten en blijkbaar afspraken. Ik ben het minst geïnformeerd in het verhaal, maar ik hoop dat Geert Wellens en het bestuur gezegd hebben wat gezegd moest worden."

> Geert Wellens: "We zullen hard juridisch reageren."

> Peter Degadt: "Dit is pure kwaadsprekerij op basis van rancune."

> Dichotomie in Lier?

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.