Dr. Bernard Vandeleene medisch directeur/CEO Europa Ziekenhuizen

Dr. Bernard Vandeleene wordt definitief medisch directeur - afgevaardigd bestuurder van de Europa Ziekenhuizen. Dat beslisten de raad van bestuur van 22 maart na unaniem positief advies van de medische raad.

Dokter Bernard Vandeleene was zijn hele medische carrière internist-diabetoloog bij de Universitaire Ziekenhuizen Saint-Luc. Hij legde zich toe op de zorg voor diabetespatiënten en stampte er een diabetesvoetkliniek uit de grond met een multidisciplinair en interdisciplinair team.

Hij was ook betrokken bij het beheer van het ziekenhuis binnen de medische raad en de medische directie van de UZ Saint-Luc en bekleedde ook andere mandaten, met name in het Ziekenhuisnetwerk van de UC Louvain en de "Haute Ecole Léonard de Vinci". Verder is hij lid van de raad van bestuur van de Europa Ziekenhuizen sinds juni 2018 en was hij aangesteld als medisch directeur ad interim van het ziekenhuis in juli 2020.

De Europa Ziekenhuizen worden geleid door dhr. Peter Fontaine, afgevaardigd bestuurder en algemeen directeur sinds november 2016, en door Dokter Bernard Vandeleene, afgevaardigd bestuurder en medisch directeur.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.