"Een minister-huisarts die alles weet" (Onkelinx)

Het dubbelinterview in De Tijd met Marc Noppen en Maggie De Block, waarin die laatste onder meer vragen heeft bij de huidige representativiteit van de artsensyndicaten en het overlegmodel, wekt afkeurende reacties op langs Franstalige kant. Eerder al uitte Laurette Onkelinx ook al kritiek op de stijl van De Block.

De voorgangster van De Block beweert dat ze zelf een totaal andere stijl huldigde dan de methode van De Block. Uitgenodigd door de Federatie van Wijkgezondheidscentra eind 2018, blikt ze terug op de tijd nadat ze zich terugtrok uit de politiek. De ex-minister portretteert haar toenmalige departement als eentje waar "onderhandelingen alomtegenwoordig waren". “Ik was noch arts, noch medisch wetenschapper. Ik nam altijd de tijd om te luisteren (...) Vandaag hebben we een minister van Volksgezondheid die een huisarts is, die alles weet, die niet hoeft te luisteren, niet hoeft te zien, die haar overtuiging heeft. Dat duidt op een totaal gebrek aan overleg.”

Laurette Onkelinx gelooft ook dat Maggie De Block niet weet hoe ze voor haar budget moet vechten: tijdens haar legislatuur kreeg ze 2,8 miljard besparingen op haar bord.”

Lees ook: De Block in De Tijd: "Als ik geen minister meer word, zal ik het niet missen."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.