Eerste Patient Empowerment-monitor is nakend

De vzw Patient Empowerment blikt bij het tweejarig bestaan terug en vooruit. Ze legde intussen een flink parcours af. Ze draait inmiddels op volle toeren en steekt nog een tandje bij. Patiëntenparticipatie is aan de orde van de dag en veel zorgorganisaties zoeken hoe ze die kunnen opzetten.

Talrijke spreekbeuren en webinars gericht aan bijvoorbeeld LOK’s en patiëntenverenigingen, sensibiliseren volop. Het gaat in crescendo met een presentatie voor de Koninklijke Academie voor Geneeskunde op 23 oktober. En er is uiteraard de intensieve digitale aanwezigheid via site en sociale media. Prof. Edgard Eeckman inspireerde daartoe met zijn doctoraatsonderzoek: “We concretiseren op basis daarvan het concept verder om zo operationeel mogelijk ingezet te kunnen worden op het terrein.”

Naast het eerste Patient Empowerment-symposium op 26 oktober -met voorafgaand een korte bevraging- is zit er nog heel wat in de initiatievenkoker:

- de pilot van de Patient Empowerment-Monitor waarmee een ziekenhuis, revalidatiecentrum, GGZ een indicatie krijgt van het niveau van Patient Empowerment van de organisatie (beoordeeld door patiënten);

- de lancering van de campagne ‘Elke stap zet je samen’ op het symposium - al meer dan 40 zorgorganisaties zijn ingeschreven.

Intussen gaat het basisboek van Prof. Eeckman binnenkort in tweede druk “en er bestaan intensieve plannen voor 2022, met onder meer de publicatie van een Praktijkboek voor zorgverstrekkers.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.