Frank Weekers: "Niks mis met KCE-rapport spoed"

Op een studiedag over de ziekenhuisfinanciering liet de hoofdarts van AZ Turnhout Frank Weekers weten dat hij geen graten ziet in de KCE-voorstellen voor de spoedgevallendiensten. Hij wees op de foute financiële prikkels in het verleden.

Weekers put uit zijn eigen ervaring, de spoedfinanciering vergelijkend met die van een geriatrisch dagziekenhuis. Toen hij nog aan de slag was in Hasselt, kwam de spoed op één campus en ging de geriatrie naar de andere.  Weekers had gezien dat dat werkte in Scandinavië. Zo nam het aantal spoedopnames zelfs gevoelig af, terwijl de geriatrie meer in een context van een zorgcentrum ging werken. “Net na die reorganisatie kregen geriatrische patiënten die via de spoed gingen, ineens een hoger financieel gewicht. Dat stimuleerde ons uiteraard niet om onze activiteiten beter te organiseren. Een potentieel goed project kwam zo in het gedrang.

Weekers windt er overigens geen doekjes om: “Mijn missie is om spoedopnames te verminderen! Zowel bij mijn structurering van het opname- en ontslagbeleid in Gasthuisberg, Hasselt als nu in Turnhout had ik elke winter miserie met beddengebrek voor patiënten. Ik vind niks mis met de KCE-voorstellen spoed.

P.S.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.