GZA Ziekenhuizen organiseert online herinneringsmoment aan coronapandemie

Vandaag om 19.30 uur organiseert GZA Ziekenhuizen een online herdenkingsmoment als eerbetoon aan wie overleden is tijdens de coronaperiode. Familieleden, patiënten, maar ook zorgverleners worden uitgenodigd om de herdenking te volgen.

“Met Storm en stilte willen we een online moment van herinnering bieden aan de coronapandemie,” vertelt Ann De Cleyn, dienstverantwoordelijke van de dienst levensbeschouwelijke en pastorale zorg. “We brengen een eerbetoon aan wie overleden is, maar ook een ode aan de patiënten en hun zorgverleners.”

Patiënten, hun familieleden en GZA-zorgverleners getuigen hoe zij de coronaperiode ervaarden. Daarnaast geven beelden en symbolen, tekst en muziek gestalte aan verdriet en rouw, aan verbinding en hoop, aan verleden en toekomst.

Heel wat GZA-medewerkers werkten mee aan de productie. Het herinneringsmoment is te bekijken vanaf dinsdag 14 september om 19.30 uur.

Ook daarna blijft de opname nog een tijdje online te herbekijken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.