Hans Crampe nieuwe algemeen directeur AZ Oudenaarde

De raad van bestuur van AZ Oudenaarde heeft Hans Crampe benoemd tot nieuwe algemeen directeur. Hij zal die functie opnemen vanaf maandag 19 juni. Hans Crampe werd benoemd na een zorgvuldig selectieproces, begeleid door een extern bureau. Hij verdiende zijn sporen al als adjunct algemeen directeur AZ Delta en als verpleegkundig directeur AZ Maria Middelares Gent.

Hans Crampe (54) is verpleegkundige, behaalde een master ziekenhuiswetenschappen en volgde heel wat bijkomende opleidingen. Hij werkte 23 jaar in AZ Maria Middelares, waarvan meer dan 15 jaar als directielid. Eerst stuurde hij de diverse ondersteunende departementen aan en later het departement patiëntenzorg. In 2018 startte hij als adjunct-algemeen directeur in AZ Delta waar hij verantwoordelijk is voor het operationele beheer van het ziekenhuis over de vier campussen. Hans is ook bestuurder in een aantal zorgorganisaties. 

Hans Crampe: "Deze functie is een prachtige uitdaging. Ik kijk ernaar uit om, samen met het bestuur, de artsen, de collega-directieleden en alle medewerkers verder te bouwen aan een duurzame verankering van AZ Oudenaarde. Vanuit onze kleinschaligheid kunnen we een krachtige stempel drukken op de kwalitatieve en toegankelijke zorg voor mensen uit de regio. Uiteraard zal dit goed geïntegreerd worden binnen het Ziekenhuisnetwerk Gent (ZNG) en afgestemd zijn met andere zorgactoren.” 

Tineke Van hooland, voorzitter van de raad van bestuur: “De vacature van algemeen directeur genoot een ruime belangstelling. Na een uitgebreide selectieprocedure kwam Hans Crampe als de meest geschikte kandidaat naar voren. Hans brengt een waaier aan kennis en ervaring met zich mee. We hebben er het volste vertrouwen in dat AZ Oudenaarde met Hans aan het roer een sterke toekomst tegemoet gaat.” 

> AZ Delta plukt Gents directietalent weg

> Tineke Van hooland nieuwe voorzitter AZ Oudenaarde

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.