Hoofdarts Inge Wouters voorlopig vervangen door dr. Vanvolsem in Heusden-Zolder

Sinds december 2021 is dokter Inge Wouters geen hoofdarts meer in het Sint-Franciscusziekenhuis Heusden-Zolder. Neurochirurg Steven Vanvolsem (foto) vervangt haar tot een opvolger is gevonden. Dokter Wouters ging in het Sint-Franciscusziekenhuis aan de slag op een moment dat de eerste golf van de coronacrisis naar haar hoogtepunt klom (april 2020).

De functie staat dus vacant. Chirurg Inge Wouters beleefde in het ziekenhuis ongetwijfeld hectische tijden in een periode waarin het coronavirus zich herhaaldelijk manifesteerde, en dat in een zwaar getroffen regio. Zo moesten patiënten die intensieve zorg nodig hadden, tijdens de crisis doorgestuurd worden naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Sint-Franciscus werkt voor de zorg van coronapatiënten samen met andere ziekenhuizen in het ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg: het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden en AZ Vesalius in Tongeren.

Begin oktober moest ook een tijdelijke opnamestop worden ingevoerd voor niet-Covid-patiënten voor de cardio, pneumo en geriatrische patiënten. Dat wegens  coronabesmettingen bij enkele patiënten en personeelsleden op een van de afdelingen inwendige ziekten. 

Het Sint-Franciscusziekenhuis telt 117 artsen  en meer dan 700 verpleegkundigen, paramedici en andere ziekenhuismedewerkers. De artsen zijn poliklinisch actief in het SFZ en in het Medisch Centrum Beringen. Momenteel werkt het een zorgstrategisch plan uit, samen met de ziekenhuizen van Hasselt, Tongeren en Sint-Truiden. Er bestaan ook samenwerkingsvormen met het ZOL Genk. Het ziekenhuis is NIAZ-geaccrediteerd (3.0).

Van de nieuwe medisch directeur wordt onder meer 'een duaal leiderschap in de meest brede zin verwacht' met de algemeen directeur, Nele Sneyers. In ruil zou hij of zij kunnen werken in 'een context met korte beslissingslijnen en ruimte voor initiatief, intern en extern.'

> Inge Wouters neemt vliegende start als medisch directeur

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.