Jessa verstrengt bezoekbeleid vanaf vandaag 10 januari

Vanaf vandaag verandert Jessa zijn bezoekbeleid. Tot gisteren was nog 1 vaste bezoeker per 2 dagen toegelaten, vanaf vandaag verandert dat naar 1 vaste bezoeker per 5 dagen. “Wegens de enorme besmettelijkheid van de omikronvariant, moeten we helaas verstrengen."

"We doen dit niet van harte, integendeel, maar het virus dwingt ons om te anticiperen op de dramatische stijging van het aantal besmettingen. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat onze patiënten in de meest veilige omstandigheden verzorgd kunnen worden door onze medewerkers en artsen”, zegt algemeen directeur Yves Breysem.

Ook medisch directeur dr. Jos Vandekerkhof reageert: “De cijfers zijn zeer onrustwekkend en we zijn erg bezorgd. We kiezen voor een pro-actieve aanpak, want in de huidige omstandigheden moeten we echt corona-outbreaks vermijden, zowel onder de patiënten als onder ons personeel.”

Volgens de geldende richtlijnen van de overheid kunnen patiënten beperkt bezoek ontvangen in het ziekenhuis. De bezoekregeling is zó uitgewerkt dat de veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers gegarandeerd is.

Hierbij de algemene richtlijn die vanaf vandaag van kracht wordt:

> Bezoek is om de 5 dagen mogelijk (ook op dag van opname).

> Per opname is er 1 vaste bezoeker toegelaten (kinderen tellen mee als bezoeker).

> Het bezoek duurt maximum 1 uur.

> In meer persoonskamers is gelijktijdig bezoek voor meerdere patiënten niet mogelijk. Er zijn wel een aantal dienst-specifieke uitzonderingen. Zie voor algemeen bezoek extern hier. Zie voor uitzonderingen hier

Reeds ingeboekte bezoeken kunnen wel nog doorgaan.

Eerder maakte ook het UZ Brussel een gelijkaardige maatregel bekend.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.