Kliniek Sint-Jan opnieuw uitgeroepen tot ‘Baby Friendly Hospital’

Al voor de vierde opeenvolgende keer heeft Kliniek Sint-Jan het label van ‘Baby Friendly Hospital Initiative’ gekregen. Met het wereldwijd label, dat in het leven geroepen werd door de Wereldgezondheidsorganisatie en UNICEF, erkent de FOD Volksgezondheid de inspanningen van materniteiten om elke baby en mama de beste kans te geven op het gebied van gezondheid en welzijn.

Elke vier jaar gaat een internationaal auditcomité van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) en UNICEF samen met de FOD Volksgezondheid na welke ziekenhuizen in ons land voldoen aan de criteria om het label ‘Baby Friendly Hospital Initiative’ te krijgen. 

In 2008, 2012 en 2016 werd Kliniek Sint-Jan al beloond met het label. In 2021 kregen naast Kliniek Sint-Jan 27 van de 103 ziekenhuizen in België het BFHI-label.

“Voor alle vroedvrouwen, gynaecologen en andere collega’s op de materniteit, neonatologie, pediatrie en het verloskwartier is het label een mooie erkenning voor hun dagelijkse inspanningen om ouders en baby’s alle kansen te geven om borstvoeding te doen slagen. Ook de komende jaren blijven de zorgverstrekkers van de verschillende diensten van de afdelingen moeder-kind nauw samenwerken om (toekomstige) ouders en baby’s de allerbeste zorgen te bieden", heet het.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.