Nog twee NMR-toestellen voor Vlaams Gewest

De Vlaamse Regering keurt, na advies van de Raad van State, en op voorstel van minister Crevits, definitief een besluit goed met de aanvullende programmatienorm voor twee bijkomende toestellen in het Vlaamse Gewest. Na de pas erkende zeven bijkomende toestellen brengt dat het extra aantal op negen.

Met een koninklijk besluit tot vaststelling van het maximum aantal toestellen voor magnetische resonantietomografie dat uitgebaat mag worden, werd de programmatie van NMR-toestellen uitgebreid. Dat had tot gevolg dat in Vlaanderen 9 NMR-toestellen bijkomend erkend konden worden.

De Vlaamse Regering heeft eerst de vijf ziekenhuizen in Vlaanderen die nog niet over een dienst beschikken waarin een MRT werd opgesteld, de mogelijkheid geboden tot het verkrijgen van een erkenning voor de exploitatie van een dienst medische beeldvorming waarin een magnetisch resonantietoestel (MRT) wordt opgesteld.

De twee ziekenhuizen die over een erkende dienst beschikken maar geconfronteerd werden met de vernietiging van de planningsvergunning van 2015, werd dezelfde mogelijkheid geboden.

Deze zeven bijkomende toestellen zijn intussen ook erkend.

Aanvullende programmatienorm

De Vlaamse Regering keurt nu, na advies van de Raad van State, definitief een besluit goed met de aanvullende programmatienorm voor twee bijkomende toestellen in het Vlaamse Gewest. De bijkomende NMR-toestellen worden toegewezen aan deze ziekenhuizen die horen tot de groep met de 15% hoogste verantwoorde en erkende activiteit. Er wordt in tweede orde - om tevens de spreiding te waarborgen van de NMR-toestellen tussen de provincies van Vlaanderen - rekening gehouden met het aantal NMR-toestellen ten opzichte van het bevolkingsaantal per provincie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.