Non-profit organiseert nationale betoging op 13 juni

De non-profitsector houdt op dinsdag 13 juni een nationale betoging. De drie vakbonden (ACV, ABVV en ACLVB) willen hiermee extra geld eisen voor een sector die nog altijd kampt met wachtlijsten en toenemende personeelstekorten.

Het gaat om de tweede nationale betoging dit jaar, na een eerdere actie in januari, toen zo'n 18.000 manifestanten op straat kwamen.

Op de website van ACV Puls wordt erop gewezen dat de noden in de zorg- en welzijnssector groot zijn. "Het aanbod is ontoereikend, de wachtlijsten zijn lang. Werknemers werken hard en flexibel en kunnen niet altijd de kwaliteit bieden die ze willen. Velen stappen uitgeput of gefrustreerd uit de sector, terwijl er net meer handen nodig zijn". 

De vakbonden vragen dan ook "algemeen en structureel" meer geld voor de sector, dat moet leiden tot meer plaatsen en betere loon- en arbeidsvoorwaarden. "De Vlaamse, Brusselse en federale ministers hebben dit nog steeds niet begrepen", klinkt het. ACV Puls betreurt dat het dossier door de bevoegde ministers nu al lijkt te worden doorgeschoven tot na de verkiezingen.

De betoging van volgende dinsdag trekt van het Noord- naar het Zuidstation in Brussel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.