"Omstandigheden van artsen-specialisten in opleiding moeten verbeteren" (Vandenbroucke)

Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke schaart zich achter de eis van de artsen-specialisten in opleiding voor betere arbeidsomstandigheden. Dat liet hij vangmiddag verstaan in de Kamer. Hij maakt ook extra middelen vrij om een akkoord daarover met de ziekenhuisorganisaties te faciliteren, zei hij.

De Vlaamse artsen-specialisten in opleiding dreigen met acties omdat de nakende aanpassing van arbeidsvoorwaarden volgens hen "meer achteruitgang dan vooruitgang betekent" (zie onze pas verstuurde nieuwsbrief).

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke is het ermee eens dat de arbeidsomstandigheden beter moeten. Dat antwoordde hij vanmiddag in de plenaire Kamer op vragen van Catherine Fonck (cdH), Sophie Rohonyi (DéFI), Daniel Bacquelaine (MR) en Dominiek Sneppe (Vlaams Belang).

Extra geld vrijgemaakt, maar hoeveel?

"Die omstandigheden moeten verbeteren, daar ben ik diep van overtuigd. Ik volg die onderhandelingen van nabij op", zei hij. "We moeten een concreet akkoord hebben dat tastbare verbeteringen realiseert."

Om dat akkoord te faciliteren, zijn er volgens de Vooruit-vicepremier bijkomende middelen nodig. Nu is er 10 miljoen euro voorzien, maar Vandenbroucke maakt extra geld vrij. Hoeveel precies zei hij niet. "Er zijn nog vergaderingen voorzien op 5 mei en op 19 mei. Ik hoop dat er tegen dan vooruitgang kan worden geboekt."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.