Prof. dr. Dirk Ramaekers stopt als medisch directeur Jessa

Prof. dr. Dirk Ramaekers zet de stap om voltijds voor het Commissariaat Corona te gaan werken. Als hoofd van de Task Force Vaccinatiestrategie is zijn opdracht niet te combineren met het medisch directeurschap Jessa en neemt hij daar afscheid vanaf 1 maart. De raad van bestuur bespreekt in samenspraak met de medische raad de opvolging.

Prof. dr. Ramaekers startte in februari 2015 als medisch directeur in het Jessa Ziekenhuis. Medio november vorig jaar kwam hij aan het hoofd van de Taskforce ‘Operationalisering Covod-19 vaccinatiestrategie’. Vandaag kiest hij in het verlengde daarvan er voor om zich verder maximaal toe te leggen op de ondersteuning van het beleid inzake de Covid-19 pandemie, een gezondheidscrisis zonder voorgaande, heet het in een mededeling van het ziekenhuis.

Roel Cleenders, voorzitter van de raad van bestuur: “Uiteraard zijn we fier en blij voor hem dat hij deze kans krijgt. We danken hem voor de deskundigheid waarmee hij zijn taken bij Jessa gedurende de voorbije 6 jaren heeft volbracht en wensen hem alle succes toe met deze nieuwe en belangrijke uitdaging.”    

Bewondering en erkentelijkheid

Prof. dr. Dirk Ramaekers: “Ik heb de voorbije 6 jaren zeer graag voor Jessa gewerkt, om verschillende redenen: in de eerste plaats omdat ik mocht samenwerken met een bijzonder professioneel team van artsen, verpleegkundigen en heel wat andere medewerkers."

"Ik bewonder hen enorm voor de manier waarop zij elke dag hun job doen. Niet het minst het voorbije jaar, in Covid-tijd. Ik wil hen daar zeer oprecht voor bedanken. Daarnaast ben ik Jessa zeer erkentelijk voor de opportuniteiten die ik kreeg. Ook mijn collega-directieleden wens ik alle succes toe met de vele uitdagingen die er nog zullen volgen.”

De raad van bestuur zal de komende dagen in samenspraak met de medische raad de opvolging van Prof. dr. Ramaekers bespreken.

> Lees ook: Dirk Ramaekers nieuwe medisch directeur Jessa

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.