Renaud Witmeur CEO van overkoepelend Brussels ziekenhuisnetwerk HUB

Renaud Witmeur wordt directeur-generaal van het Hôpital Universaire de Bruxelles (HUB), een nieuwe structuur waarin het Erasmusziekenhuis, het Jules Bordet Instituut en het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (Huderf) zijn samengebracht. Dat werd bevestigd door de raad van bestuur van de HUB.

Renaud Witmeur zal dus Sogepa (Waalse openbare koepel) en Nethys verlaten. Witmeur bestuurt sinds bijna negen jaar Sogepa. Hij had in oktober 2019 ook Nethys overgenomen, na de afzetting van Stéphane Moreau. De man is een zwaargewicht in de gezondheidssector, met een duidelijke link naar de PS, want hij was kabinetschef van Rudy Demotte toen die federaal minister van Volksgezondheid was.

Hij was enkele jaren voorzitter van de raad van bestuur van het UZ Brugmann en sinds 2017 is hij voorzitter van het ziekenhuisnetwerk IRIS. Bij de HUB zal hij verantwoordelijk zijn voor meer dan 6.000 werknemers.

De datum van de overstap van Renaud Witmeur is nog niet bekend.

Ook nefroloog Jean-Michel Hougardy komt mee aan het hoofd van de HUB als algemeen medisch directeur. Hougardy is sinds 2019 algemeen directeur van het hôpital Erasme en hij zal die functie ook neerleggen om zich te concentreren op zijn mandaat voor de HUB. De Raad van Bestuur zal binnenkort bijeenkomen om de organisatie van de nieuwe ziekenhuisgroep te valideren en de andere leden van het directiecomité te benoemen, "met de bedoeling te steunen op ervaren en hooggekwalificeerde profielen."

De HUB heeft 1.420 ziekenhuisbedden en meer dan 6.000 personeelsleden, onder wie 840 artsen in voltijdsequivalenten en 3.975 niet-medische personeelsleden in voltijdsequivalenten. De HUB streeft ernaar alle personeelsleden een bevredigende en aantrekkelijke werkomgeving te bieden, met mogelijkheden voor opleiding en professionele ontwikkeling.

De Raad van Bestuur van de HUB zal binnenkort bijeenkomen om alle leden van het managementcomité te benoemen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.