Revalidatiecentra: voorlopig 600 euro per schijf van 15 bedden voor ziekenvervoer covid-19

De pandemie veroorzaakte extra kosten voor het ziekenvervoer van revalidatiecentra. Daarom verschijnt nu een besluit in het Staatsblad vanwege de Vlaamse regering dat een provisie voorziet: 600 euro per schijf van 15 bedden. Het besluit werd getekend op 23 april.

In 2018 werd de overname geregeld door de Vlaamse regering van de sectoren psychiatrische verzorgingstehuizen, initiatieven van beschut wonen, revalidatieovereenkomsten, revalidatieziekenhuizen en multidisciplinaire begeleidingsequipes voor palliatieve verzorging. Ook de financiering werd toen vastgelegd. Die wordt nu bijgestuur onder invloed van de pandemie.

Met het besluit vandaag schrijft de Vlaamse regering op voorstel van minister Beke in het budget van de revalidatieziekenhuizen voor 2021 een provisioneel bedrag in. Dat ter compensatie van de bijkomende kosten van ziekenvervoer om de COVID-19-pandemie te beheersen. Een afrekening op basis van de werkelijke kosten wordt ter beschikking gesteld in het budget van de revalidatieziekenhuizen voor het dienstjaar 2022.

Meer precies bedraagt voor dit jaar de compensatie (provisioneel) 600 euro per volledige schijf van vijftien erkende bedden voor de bijkomende kosten voor ziekenvervoer COVID-19. De minister bepaalt de nadere voorwaarden in een overeenkomst met de revalidatieziekenhuizen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.