Riziv, FOD en FAGG in maart onder één dak

In maart verhuizen het RIziv, de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) naar een nieuw gebouw. Het gemeenschappelijke Service Center Gezondheid moet de intense samenwerking vergemakkelijken.

Het 'nieuw samengesteld gezin' van de drie instellingen was al jaren geleden - in 2015 - door de regering aangekondigd en moest eigenlijk zijn beslag al gekregen hebben eind 2020.

Het project staat geboekt als een 'redesign', een hervorming om naar een meer patiëntgericht, vraaggericht en doelmatig gezondheidszorgsysteem enerzijds en een meer klantgerichte dienstverlening anderzijds te evolueren. Door het samenzijn in één gebouw moet de werksamenwerking versterkt worden met als gemeenschappelijke visie:  samen werken aan de gezondheid in een geest van duurzame ontwikkeling.  

Riziv-baas Jo De Cock zelf wordt in principe in juni opgevolgd maar hij wil eerste de inhuizing in één en hetzelfde gebouw van Riziv, FAGG en FOD Volksgezondheid in goede banen leiden. 

Het nieuwe algemeen contactpunt  van het Riziv dat dus binnenkort gedeeld wordt met de FOD Volksgezondheid en het FAGG is dus het Service Center Gezondheid. Alle Rizivdiensten blijven rechtstreeks bereikbaar per telefoon of e-mail, maar het gemeenscappelijke contactpunt kunt u bellen op 02 524 97 97, van maandag tot vrijdag, van 8 tot 13 uur of via dit contactformulier.

De medewerkers van het Service Center coördineren uw vragen, volgen ze op en zorgen ervoor dat ze bij de juiste dienst terechtkomen.

"Het Service Center betekent voor ons ook een stap vooruit in onze samenwerking met de FOD Volksgezondheid en het FAGG", maakt het Riziv zich sterk. 

"Onze drie instellingen behouden hun identiteit en hun eigen opdrachten. Maar vanaf de 1e week van maart werken we (samen) in eenzelfde gebouw. Dat is gevestigd aan Galileelaan 5/01, 1210 Brussel.

Problemen? Meer gedetailleerde info vindt u ook hier.

> Lees ook: Riziv zoekt nieuwe baas

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.