Sint-Elisabeth Zottegem: Georges De Moor hoofdarts a.i. tot Marc Hendrikx het overneemt

Het vertrek van dr. Rudi Vossaert vandaag als hoofdarts naar AZ Oudenaarde, verplichtte AZ Sint-Elisabeth Zottegem om snel te schakelen. Prof. dr. Georges De Moor neemt het vandaag over ad interim tot 30 april 2021. Nadien wordt in overleg met de Medische Raad prof. dr. Marc Hendrikx hoofdarts voor 4 jaar. Dr. Kim Geybels is vanaf vandaag adjunct hoofdarts voor 4 jaar. Op 17 maart nam algemeen directeur Greet Keppens ontslag.

Een ware benoemingscarrousel dus in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem. Het ziekenhuis is dokter Vossaert overigens zeer erkentelijk voor zijn jarenlange professionele inzet voor AZ Sint-Elisabeth. Maar nu heeft het bestuursorgaan van het ziekenhuis dus in overleg met de Medische Raad professor dokter Georges De Moor met ingang van 1 april 2021 benoemd tot hoofdarts ad interim, en dat tot 30 april 2021.

Dokter Kim Geybels werd benoemd tot adjunct hoofdarts met ingang van 1 april 2021 en dit voor een periode van 4 jaar. Het bestuursorgaan heeft in overleg met de Medische Raad professor dokter Marc Hendrikx benoemd tot hoofdarts met ingang van 1 mei 2021 en dit voor een periode van 4 jaar.

Het ziekenhuis dankt professor dokter Georges De Moor voor zijn bereidwilligheid om het mandaat tijdelijk te willen invullen, en rekent op professor dokter Marc Hendrikx en dokter Kim Geybels om hun verantwoordelijkheid op te nemen in collegialiteit met alle medewerkers.

CEO-wissel

Deze overgangsperiode verliep niet zonder slag of stoot: op 17 maart 2021 nam mevrouw Greet Keppens, algemeen directeur van AZ Sint-Elisabeth, ontslag.

In afwachting van de benoeming en indiensttreding van een nieuwe algemeen directeur, waarvoor de procedure meteen is opgestart, heeft het bestuursorgaan van het ziekenhuis de heer Jacque De Bruycker, lid van het bestuursorgaan van AZ Sint-Elisabeth, benoemd als algemeen directeur ad interim.

> Lees ook: Rudi Vossaert nieuwe hoofdarts AZ Oudenaarde

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.