Tandem Grieten-Thomeer volgt Griet Vander Velpen op in ZOL

Dr. Martijn Grieten (61) wordt de nieuwe medisch directeur van het Ziekenhuis Oost-Limburg de volgende twee jaar. Hij wordt geassisteerd door prof. dr. Michiel Thomeer (55).  Na 2 jaar wisselen dr. Grieten en prof. dr. Thomeer van stoel en wordt prof. dr. Thomeer hoofdarts van ZOL.

Dr. Martijn Grieten is dus de nieuwe medisch directeur van ZOL. Hij volgt dr. Griet Vander Velpen op die op 1 mei medisch directeur werd in het RZ Heilig Hart Tienen. Dr. Grieten wordt geassisteerd door prof. dr. Michiel Thomeer. Na 2 jaar wisselen dr. Grieten en prof. dr. Thomeer van stoel en wordt prof. dr. Thomeer hoofdarts van ZOL met dr. Grieten als adjunct. Beide artsen zijn sinds jaar en dag verbonden aan ZOL. Het directeurschap geldt zowel voor ZOL Genk als voor ZOL Maas en Kempen. 

Gisterenavond keurde de medische raad van ZOL de voordracht van dr. Martijn Grieten als nieuwe medisch directeur van ZOL goed. De raad van bestuur had de aanstelling reeds vorige week goedgekeurd. 

Met dr. Grieten kiest ZOL voor continuïteit. Dr. Grieten is sinds 1991 als radioloog verbonden aan ZOL. Van 2011 tot 2022 was hij medisch diensthoofd van de dienst Medische Beeldvorming en van 2011 tot op heden leidt dr. Grieten als arts-coördinator de divisie van de medisch-diagnostische diensten.

"Ik ben bijzonder vereerd dat ik nu als medisch directeur aan de slag kan gaan in een dynamisch en hooggespecialiseerd ziekenhuis als ZOL", aldus dr. Grieten. "In mijn nieuwe functie zal ik de verbinding zijn tussen de directie en de medische raad. Mijn focus zal liggen op de verdere uitbouw van het kwaliteitsbeleid. We moeten als derdelijnsziekenhuis nog meer inzetten op hypergespecialiseerde zorg en op interdisciplinaire samenwerking, zonder daarbij de menselijke relatie met de patiënt uit het oog te verliezen. Dát is de uitdaging die ik met veel enthousiasme aanga."

Prof. dr. Michiel Thomeer als adjunct 

ZOL heeft het voorbije decennium een existentiële groei doorgemaakt. Door de toename van de activiteiten op de campussen in Genk en Lanaken maar zeker ook door de fusie met Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Het artsenkorps groeide van 250 tot ruim 350 artsen. Een duojob voor het medisch directeurschap is in deze optiek zeker geen overbodige luxe.  

Daarom zal dr. Grieten geassisteerd worden door prof. dr. Michiel Thomeer, sinds 2003 actief als longarts in ZOL en sinds 2012 medisch diensthoofd van de dienst pneumologie. "Zo kunnen we in samenspraak met mekaar, ieder onze eigen accenten leggen voor de verdere uitbouw van het medisch departement en van het ziekenhuis in het algemeen. Het adjunct-directeurschap geeft mij ook de tijd om de overdracht en continuïteit van de dienst pneumologie te verzekeren", zegt prof. dr. Thomeer. 

Na 2 jaar neemt prof. dr. Thomeer de fakkel over van dr. Grieten die op zijn beurt verhuist naar de stoel van adjunct-directeur.

Het ZOL wenst beide artsen veel succes toe in hun nieuwe functie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.