Tienduizenden arts-assistenten in Verenigd Koninkrijk leggen drie dagen het werk neer

In het Verenigd Koninkrijk zijn tienduizenden arts-assistenten sinds maandag in staking. Ze leggen 72 uur het werk neer om hun eis voor een hoger loon kracht bij te zetten.

De staking zal naar verwachting heel wat hinder veroorzaken, met afspraken en operaties die moeten worden uitgesteld. Door vorige stakingen van onder meer het verplegend personeel en ambulancemedewerkers kampte de Britse gezondheidsdienst NHS al met een achterstand van ongeveer 100.000 afspraken.

Maar terwijl er vorige keren nog een nooddienst werd verzekerd, is dat nu niet het geval, schrijft de Financial Times.

De British Medical Association (BMA) vraagt "een substantiële loonsverhoging" voor dokters. Volgens de sectorvereniging verdienen zij nu zelfs minder dan mochten ze werken voor de koffieketen 'Pret A Manger'. Dat bedrijf kondigde onlangs aan dat het personeel dit jaar 19 procent opslag krijgt.

In het Verenigd Koninkrijk werd er de voorbije maanden al herhaaldelijk gestaakt voor meer loon, om de hoge inflatie te compenseren. Later deze week zullen ook het onderwijzend personeel en de ambtenaren nog het werk neerleggen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    13 maart 2023

    Vrouwelijke assistenten met 2 kinderen betalen meer voor de kinderopvang dan dat ze verdienen !
    Het is hier ook niet al suiker en zeem , daarom nogmaals :
    Solliciteer niet bij 1 koffieketen maar bij de “ overheid” en/of de “nuts”bedrijven ; je bent ONbereikbaar , ONgenaakbaar en ONoverwinnelijk en mag je “werk”dag vullen met onderdan(ig)en couilloneren met nieuwe ballastingen , verbrekingsvergoedingen en WOEKER voorschotfakturen !
    Allen daarheen !