Tussen 2 en 10 juli geen COVID-overlijdens in Vlaanderen

Tussen 2 en 10 juli waren er in Vlaanderen geen COVID-overlijdens te betreuren. Dat blijkt uit cijfers op het dashboard van Sciensano. Op 7 juli stierf er in het hele land niemand aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Hoewel de besmettingscijfers opnieuw in de lift zitten en ook de ziekenhuisopnames weer stijgen, blijft het aantal overlijdens dalen. Van 3 tot 9 juli lieten dagelijks gemiddeld net geen 2 mensen het leven, een daling met 41 procent, blijkt uit de meest recente cijfers van Sciensano.

Bovendien blijkt uit het dashboard dat er in Vlaanderen tussen 2 en 10 juli geen enkele coronapatiënt overleed. De cijfers van 11 en 12 juli zijn nog niet bekend dus mogelijk blijft die trend zich voortzetten.

"Deze cijfers tonen aan dat vaccineren werkt", reageert Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke op Twitter. Hij roept iedereen die nog niet gevaccineerd is, zich te registreren voor een prik via Qvax.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.