UZA wint Agoria eHealth Award met Appi@Home

Het gaat om een innovatief telemonitoring platform voor de opvolging van subacute en chronische pijnpatiënten, ontwikkeld door Prof. dr. Guy Hans en het team van het Multidisciplinair Pijncentrum van het UZA.

Het initiatief focust zowel op de patiënt en zijn behandeling als op de zorgverlener: dankzij Appi@Home genieten patiënten een permanente follow-up terwijl het aantal consultaties drastisch wordt verminderd. Een geautomatiseerd systeem maakt het immers mogelijk om voortdurend een hele reeks parameters te meten. Die metingen worden vervolgens naar het ziekenhuis doorgestuurd, zodat de patiënt zich niet hoeft te verplaatsen.

Appi@Home vertelt de patiënt, die thuis over een kit met meetinstrumenten beschikt, iedere dag wat hij moet doen. De resultaten worden op geregelde tijdstippen naar een centrale server gestuurd. Wanneer de applicatie afwijkende waarden registreert, meldt het Appi@Home-platform dat zodat zorgverleners snel kunnen reageren. Het systeem biedt het zorgteam grote toegevoegde waarde doordat het veel meer nuttige info ter beschikking stelt in vergelijking met de ‘klassieke’ procedures. Zo verbetert ook de relatie met de patiënt aangezien zijn toestand ieder dag zonder onderbreking wordt gevolgd.

Het platform kwam tot stand in samenwerking met partner BeWell Innovations.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.