Vaccinaties met AstraZeneca starten vandaag in Antwerpen

In het vaccinatiedorp Spoor Oost gaan vandaag de vaccinaties van start met het AstraZeneca-vaccin. Alvast 200 zorgverleners uit de eerste lijn krijgen het vaccin: een mix van huisartsen, apothekers, thuiszorgkundigen, contact tracers op het terrein, tandartsen/mondhygiënisten en medewerkers van wacht- en triageposten. ZNA evalueert  aan de hand van het pilootproject de standard operating procedure (SOP) van het vaccin.

Onder meer Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V), Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) en Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zullen vandaag om 13 uur getuige zijn van de eerste vaccinaties. Ze krijgen nadien ook een rondleiding in het pas afgewerkte vaccinatiedorp VacCovid.

"VacCovid is er klaar voor", kondigt ZNA-voorzitter Fons Duchateau aan. "Dit is geen test meer. We zijn vertrokken om, aan de snelheid dat het vaccin ons bereikt, de bevolking van Antwerpen, Schoten, Borsbeek en Wommelgem te beschermen. Het vaccinatiedorp is een bundeling van alle krachten in de strijd tegen het virus en is de poort naar de vrijheid die we allemaal willen heroveren."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.