Vakbonden voerden actie in Oostende tijdens algemene vergadering ziekenhuis Oostende 

De vakbonden voerden donderdagavond actie aan het Oostendse stadhuis tijdens een algemene vergadering van het Henri Serruysziekenhuis. ACV Openbare Diensten, ACOD en VSOA wilden de petitie naar aanleiding van de eenmakingsplannen voor de ziekenhuizen afgeven aan burgemeester Tommelein (Open Vld), maar werden niet toegelaten.

Daarop bleven ze actievoeren aan het stadhuis.

Volgens het bestuursakkoord moet er in Oostende één ziekenhuis komen in plaats van twee. Daarvoor moet een einde komen aan de defusie tussen het Oostendse openbare ziekenhuis Henri Serruys en het AZ Sint-Jan Brugge. Die defusie is voorgelegd op een algemene vergadering in het stadhuis.

Bij het personeel van het Henri Serruysziekenhuis heerst er ongerustheid. De werknemers hekelen met name de onduidelijkheid rond de plannen. Daarom is donderdagmiddag nog een prikactie gevoerd in het ziekenhuis en loopt er ook een petitie met al zeker 3.500 handtekeningen.

Die petitie wilden de vakbonden donderdagavond persoonlijk afgeven aan burgemeester Tommelein. "Dat werd ons geweigerd. Burgemeester Tommelein wil duidelijk niet praten met ons en dat blijkt van weinig respect voor onze zorgsector", zegt Martine Dewitte van ACV Openbare Diensten. De 200 actievoerders bleven daarom voor het stadhuis lawaai maken en actievoeren.

Intussen meldt ook Vooruit Oostende dat het niet akkoord gaat met de defusie. "Vandaag wordt ons de defusie van het Oostendse Henri Serruysziekenhuis uit AZ Sint-Jan Brugge-Oostende voorgelegd. Dit voorstel tot beslissing van de Oostendse burgemeester maakt de toekomst van de Oostendse ziekenhuizen en de zorg onzeker. Daarom stemden wij tegen", klinkt het in de mededeling.

"We zijn heel bezorgd voor de druk die deze beslissing op het personeel en hun families legt. We zijn bezorgd omdat de Oostendenaar de rekening voor deze defusie-operatie gepresenteerd zal krijgen. Het ontbreken van duidelijke afspraken rond het Oostendse zorgaanbod maakt ons nog meer ongerust."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.