"Versterking Vlaamse Ardennen als echte zorgregio" (Matthias Diependaele)

Minister Diependaele, zelf geboren en getogen Zottegemnaar, bezocht het AZ Sint-Elisabeth Zottegem. Hij ziet in de samenwerking tussen de ziekenhuizen van Zottegem en Ronse "een versterking van de Vlaamse Ardennen als echte zorgregio.”

De minister maakte een rondgang langs de verschillende diensten van het ziekenhuis en leerde het samenwerkingsverband ZoRg kennen. Hij sprak met Stefaan Blomme, overkoepelend CEO van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem en vzw Werken-Glorieux in Ronse.

Samen met de Vlaamse minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed bezocht ook de eerste schepen van Zottegem, Evelien De Both (N-VA), het AZ Sint-Elisabeth Zottegem. Ze werden daarbij vergezeld door Vincent Vandersmissen (federaal fractiemedewerker Gezondheidszorg), Thomas De Groote (Kabinetsmedewerker Welzijn, Volksgezondheid en Gezin) en David Vandekerkhove (adjunct-woordvoerder van minister Diependaele).

De minister bezocht het Oncologisch en Internistisch Dagziekenhuis, het Revalidatiecentrum en de afdelingen Geriatrie en Spoedgevallendienst. Tijdens zijn rondleiding overhandigde hij een attentie aan de medewerkers van het AZ Sint-Elisabeth, waarbij hij hen en alle medewerkers van het AZ Sint-Elisabeth uitdrukkelijk bedankte voor hun betrokkenheid en inzet tijdens de coronapandemie.

Na de rondgang maakten de minister en schepen officieel kennis met Stefaan Blomme, die begin juli 2021 aangesteld werd als overkoepelend CEO van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem en vzw Werken-Glorieux in Ronse. Tijdens het gesprek lichtte Blomme toe dat de beide ziekenhuizen met de keuze voor 1 CEO proactief wensen in te spelen op de veranderingen in het zorglandschap. Als overkoepelend CEO zal hij samen met de zorgpartners een gezamenlijke strategische visie en bijhorend beleidsplan uitwerken voor de beide ziekenhuizen om zo een kwalitatieve, toegankelijke en betaalbare zorg te organiseren voor de referentieregio Vlaamse Ardennen.

Het komende decennium zal de zorg immers georganiseerd worden in netwerken en geïntegreerde zorgketens. Bovendien aligneert het samenwerkingsverband ZoRg zich zo op de toekomstige beleidsdoelstellingen van de Vlaamse overheid en wapent het zich tegen de uitdagingen van de toekomst.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.