Vlaamse Regering erkent medewerkers Pfizer België bijdrage covid-19-strijd

Op 10 juli reikte minister-president Jan Jambon het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap uit aan alle medewerkers van Pfizer België. Karel Van De Sompel, Country Manager Pfizer Belgium, nam het ereteken in ontvangst met Luc Van Steenwinkel, vicepresident BioTech Puurs, en Danny Hendrikse, vicepresident Intercompany Operations. In totaal leverde Pfizer/BioNTech al meer dan 8.3 miljoen Covid-19 vaccins aan België.

Elk jaar, ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag, reikt de Vlaamse Regering het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap uit aan mensen of organisaties die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen voor de samenleving.

Jan Jambon, minister-president van de Vlaamse Regering, licht toe: “Voor het baanbrekende onderzoekswerk, snelle productie, geoliede logistiek en stabiele leveringen van vaccins tegen het coronavirus willen we een Vlaams ereteken uitreiken aan alle medewerkers van Pfizer in België.”

Belgische farmavallei

Dat België zo’n centrale rol speelt in dit verhaal is ook niet toevallig. Binnen de Pfizer groep heeft de Belgische tak historisch een belangrijke rol. Ons land is, dankzij de jarenlange investeringen in Belgische onderzoekscapaciteit en expertise, een farmavallei binnen Europa, luidt het.

Luc Van Steenwinkel, Vice President BioTech Puurs : “We zijn de Vlaamse regering zeer dankbaar voor deze mooie erkenning. Iedereen is ontzettend trots en dankbaar voor wat we hier in Vlaanderen verwezenlijken. Dit is enkel mogelijk door onze jarenlange ervaring, onze hoogtechnologische site, maar vooral door onze duizenden werknemers die elke dag opnieuw impact maken.”

Via het distributiecentrum van Pfizer in Zaventem worden deze miljoenen vaccins verzonden naar meer dan 100 landen. Danny Hendrikse, Vice President Intercompany Operations bij Pfizer vult aan :  “Binnen Supply Chain en Intercompany Operations zijn we heel trots met de succesvolle innovatieve ontwikkeling en uitvoering van het leverproces aan -75°C waarbij de vaccins aan +99.99% in goede kwaliteit worden aangeleverd.”

Karel Van De Sompel, CEO van Pfizer Belgium besluit trots: “Dit Ereteken is in de eerste plaats een erkenning voor het enorme werk dat de Pfizer medewerkers verzet hebben de afgelopen maanden. De vooruitgang op het gebied van vaccins is het ultieme bewijs van wat we kunnen bereiken door samen te werken aan een gemeenschappelijk doel: de gezondheid van patiënten wereldwijd verbeteren.”

Op de foto: Karel Van De Sompel, Country Manager Pfizer Belgium Luxembourg, Minister-President Jan Jambon, Luc Van Steenwinkel, Site Lead of Pfizer Puurs en Vice President Pfizer Biotech Operations, Danny Hendrikse, Vice President Intercompany Operations en Pieter Verbelen, Program Lead Covid Vaccin.
 

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.