Zilveren jubileum en twee nieuwe nucleaire scanners voor RZ Tienen

Regionaal Ziekenhuis Tienen investeerde deze zomer in een nieuwe SPECT/CT-scanner voor de dienst Nucleaire Geneeskunde. Naast deze technologische vooruitgang bestaat de dienst ook 25 jaar. Om deze gebeurtenissen feestelijk te vieren, werd op zaterdag 18 september een symposium gehouden met minister Frank Vandenbroucke als gastspreker.

“Met deze nieuwe SPECT/CT-scanner worden er in eenzelfde tijd beelden van de structuur én de werking van organen gemaakt. Zo kunnen pijnklachten worden uitgeklaard, of kunnen kwaadaardige ziekten in een vroeg stadium opgespoord worden. Het nieuwe toestel heeft ook een meer geavanceerd CT-gedeelte, waardoor de scan minder lang duurt en de beelden meer gedetailleerd zijn”, aldus dr. Raf Verscuren, diensthoofd Nucleaire Geneeskunde.

“Daarnaast is er voor de beeldvorming van prothesen een nieuwe aangepaste software, die de beeldkwaliteit sterk verbetert. Veel nieuwe technologische snufjes dus!”

Dr. Raf Verscuren zag in de vervanging van de scanner in Tienen nog een andere opportuniteit: “Het toestel dat in Tienen vervangen werd, krijgt een stevige upgrade en begint binnenkort aan een tweede leven op onze dienst in het Medisch Centrum in Aarschot. De scanner daar was na meer dan 10 jaar dienst stilaan toe aan vervanging. Na enkele weken van verbouwingswerken kunnen we ook daar opnieuw aan het werk met een betere en snellere scanner.”

25 jaar dienst Nucleaire Geneeskunde
Naast deze technologische vooruitgang, hebben ze in RZ Tienen nog meer te vieren: de dienst Nucleaire Geneeskunde bestaat dit jaar 25 jaar. Dat werd gevierd op zaterdag 18 september met een symposium voor de artsen uit de regio, gevolgd door een feestelijke opening van de nieuwe scanner door vicepremier en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.