ZNA wisselt van CEO

Belangrijke wissel aan de top van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) op 1 december. Huidig algemeen directeur Financiën Eddy Aerts zal de functie van CEO overnemen van Wouter De Ploey. Die geeft na zeven jaar "om persoonlijke redenen" de fakkel door.

"Eddy Aerts zal ZNA leiden tot de fusie met GZA Ziekenhuizen, begin 2024. Dan wordt Willeke Dijkhoffz CEO van het nieuwe fusieziekenhuis ZAS (Ziekenhuis aan de Stroom)." 

"Ik zet een stap terug als CEO", aldus De Ploey. "Ik doe dit na de nodige ruggespraak en met veel spijt in het hart. Tegelijk zit mijn hart vol fantastische herinneringen aan de zaken die de duizenden medewerkers en ZNA-artsen de voorbije zeven jaar samen hebben gerealiseerd."

Met 9.000 medewerkers, 1.000 artsen, 3.300 bedden en 13 sites wordt Ziekenhuis aan de Stroom het grootste ziekenhuis van het land en het op twee na grootste van Europa.

Onlangs werd al bekend dat Wouter De Ploey onafhankelijk bestuurder wordt bij BNP Paribas Fortis... op 1 december. De Ploey deed al eerder ervaring op in de raad van bestuur van de Franse moedergroep BNP Paribas.

Hij volgde zeven jaar geleden Bruno Holthof op.

> ZNA bouwt "digitaal ziekenhuis" met gegevens van 1,6 miljoen patiënten

> ZNA en GZA naar fusie 'Ziekenhuis aan de Stroom' (ZAS)

> "Men is de ziekenhuizen langzaam aan het salamiseren"

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.