"Zorgnet-Icuro niet aan zijn proefstuk"

In ons artikel begin deze week riep de Bvas de medische raden op om te wachten met deelname aan de enquête van Zorgnet-Icuro en Möbius. Die enquête over de inhoud van de financiële regeling, de omvang van de centraal geïnde honoraria en de afdrachten riskeert immers de GDPR te schenden. Zorgnet-Icuro zou hiermee niet aan zijn proefstuk zijn volgens voorzitter Blanckaert.

"Toen de organisatie in 2009 een gelijkaardige bevraging startte, diende Bvas klacht in bij de toenmalige privacycommissie. Hoewel de commissie niet tot een eenduidige uitspraak kwam, werd de enquête door de ziekenhuizen geboycot."

"De vraag is wat voor nut dit privé-initiatief van Zorgnet-Icuro heeft. Alle cijfers over honoraria en afhoudingen staan te lezen in de jaarlijkse MAHA-rapporten van Belfius. Zorgnet-Icuro verzuimt ook om uitleg te geven over de rechten en plichten van alle partijen. Bvas maakt zich zorgen over de gegevensstroom tussen Möbius en de ziekenhuizen, tussen Möbius en Zorgnet-Icuro en tussen Zorgnet-Icuro en de ziekenhuizen."

"Dat Möbius deze privé-opdracht van een ziekenhuiskoepel combineert met een opdracht in het raam van de nomenclatuurhervorming van minister Vandenbroucke is bedenkelijk en wekt de indruk van partijdigheid", heet het nog.

> "Medische raden: nog niet ingaan op enquête inkomen" (Bvas)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.