Bestuurders en directie AZORG bekend

Het A.S.Z. EN OLV-ziekenhuis richten een vereniging op voor het latere fusieziekenhuis en maakten de namen bekend van de bestuurders en directie van AZORG, de vzw-ziekenhuisvereniging waaronder A.S.Z. en OLV vanaf 1 januari 2025 zullen samenwerken.

Afgelopen woensdag 17 januari vond de installatievergadering plaats van AZORG. Daarop werden het bestuursorgaan en het directiecomité van AZORG aangesteld. Voor AZORG werd Christoph D’Haese bij unanimiteit aangesteld als voorzitter. Peter Verhulst zal vanaf de fusie algemeen directeur zijn en hij zal aan het hoofd staan van het directiecomité, waarvan de leden eveneens werden bekendgemaakt. 

Christoph D’Haese, de burgemeester van Aalst, noemde de voorgenomen fusie 'historisch' en een logische vervolgstap op de jarenlange samenwerking tussen beide ziekenhuizen op enkele operationele domeinen, die de komende tijd alleen maar intenser zal worden. "We staan nu aan het begin van een nieuw medisch tijdperk waaraan we vol vertrouwen beginnen."

Peter Verhulst, algemeen directeur OLV Ziekenhuis, ziet in AZORG nu al een ambitieus en vooruitstrevend ziekenhuis.

De ziekenhuisvereniging is een gebruikelijke juridische vorm bij de samensmelting van een privaat en een publiek ziekenhuis. In aanloop naar de fusie, die op 1 januari 2025 zal worden geformaliseerd mits alle bevoegde instanties hieraan hun goedkeuring verlenen, zullen beide ziekenhuizen in 2024 zelfstandig blijven werken. 

Bestuursleden en -functies

De installatievergadering vond dus plaats op 17 januari 2024 waarbij ook de voorzitter en de ondervoorzitters van het bestuursorgaan werden aangeduid.

Dhr. Christoph D’Haese (voorzitter-bestuurder A.S.Z. - deelgenoot Aalst) 
Dhr. Patrick De Baets (ondervoorzitter - bestuurder OLV) 
Dr. Michaël Rosseel (ondervoorzitter -bestuurder A.S.Z. - deelgenoot vzw MSSZ) 
Dhr. Luc De Vos (bestuurder A.S.Z. - deelgenoot vzw MSSZ) 
Dhr. Rurik Van Landuyt (bestuurder A.S.Z - deelgenoot Geraardsbergen) 
Dhr. Jo Leysen (bestuurder OLV) 
Dhr. Geert Standaert (bestuurder OLV) 
Dr. Geert Vandenbroucke (bestuurder OLV) 
Dhr. Stijn Van den Bossche (bestuurder OLV) 
Dhr. Jan Vander Stichele (bestuurder OLV) 

De directieleden 

Tijdens de installatievergadering van het bestuursorgaan werd ook bepaald wie, bij realisatie van de fusie, deel zal uitmaken van het directiecomité van het toekomstige ziekenhuis. Het directiecomité zal verantwoordelijk zijn voor het dagelijks bestuur van het fusieziekenhuis en mee bouwen aan de strategische en operationele doelstellingen van het ziekenhuis.  

Onder voorbehoud van goedkeuring van de integratie door de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en onder voorbehoud van integratie, wordt de benoeming van de volgende directeurs voorgesteld vanaf datum van integratie: 

  • Algemeen Directeur - Peter Verhulst 
  • Algemeen Directeur Patiëntenzorg - Sabine Siau 
  • Hoofdarts - Medisch Directeur - Dr. Stefaan Gouwy 
  • Financieel Directeur - Tom Degreef 

Op de foto bij de ondertekening van de oprichtingsakte v.l.n.r. dr. Geert Vandenbroucke, Jan Vander-stichele, Sabine Siau, Luc De Vos, Christoph D’Haese, dr. Michael Rosseel, prof. Patrick De Baets, Peter Verhulst & Maarten Blommaert. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.