Dr. Rimbaut nieuwe directeur Algemene Ziekenhuizen Zorgnet-Icuro

De kogel is door de kerk: dr. Steven Rimbaut wordt de nieuwe directeur Algemene Ziekenhuizen van Zorgnet-Icuro. Hij kwam als beste kandidaat uit de bus na een relatief lange zoektocht en een kort interludium van apotheker Jo Swartenbroekx die dokter Marc Geboers had opgevolgd. Steven Rimbaut was sinds 2016 hoofdarts van het A.S.Z. Aalst, dat middenin een fusie-operatie zit met het OLV Aalst.

Hij startte er als hoofdarts kort voordat een intentieverklaring werd getekend tussen het toenmalige ASZ, AZ Sint-Blasius en OLV Ziekenhuis. Bedoeling: één ziekenhuisnetwerk Denderregio vormen. Bij die gelegenheid verklaarde hij dat hij in die constructie "in eerste instantie voordelen zag voor de patiënt want de zorg moet zich in zijn nabijheid blijven afspelen, met nog meer expertise. De drie culturen moeten nog naar elkaar toegroeien door gezamenlijke projecten. Een sneeuwbaleffect is ingezet. Een van de heikele zaken is de kraamkliniek in Geraardsbergen. Blijft ze bestaan? We wachten op stappen van de overheid, maar zullen ook al proactief handelen om de zorg daar blijvend te verzekeren, in overleg met de sociale partners."

Van de kraamkliniek in Geraardsbergen is intussen geen sprake meer en AZ Sint-Blasius draaide inmiddels de steven naar het netwerk Vitaz (met AZ Lokeren en AZ Nikolaas). Volgend jaar behoort het A.S.Z. in principe definitief tot het netwerk Curoz (met OLV Aalst, UZ Brussel en Sint-Maria Halle).

Als hoofdarts in A.S.Z. maakte hij onder meer de evolutie naar de nieuwbouw mee en werd er gekozen voor Nexuz. En uiteraard moest hij mee het hoofd bieden aan de pandemie die ook in Aalst hard toesloeg.

Vorig jaar werd ook het kwaliteitslabel van A.S.Z. (Qualicor Europe) verlengd. De reactie van dr. Rimbaut toen: “Kwaliteit meten en bijstellen is cruciaal binnen een ziekenhuis. Wij zijn er ons terdege van bewust dat er te allen tijde verbeterpunten zijn, zo ook bij ons en wij nemen deze actief ter harte. Ook in de toekomst blijft het A.S.Z. kwaliteit vooropstellen op basis van onder andere interne audits, veiligheidsrondes, zelfcontroles, complicatieregistratie, internationale metingen, tevredenheidsenquêtes en bijscholingen.” 

Nu de onderhandelingen over de hervorming van de ziekenhuisfinanciering en de nomenclatuur volop lopen, is expertise van een hoofdarts meer dan welkom voor Zorgnet-Icuro.

> Directeur ziekenhuizen Zorgnet-Icuro: knelpuntberoep?

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.