Eis N-VA ontslag Vandenbroucke weggestemd in Kamer

De Medista-affaire blijft minister Vandenbroucke achtervolgen, in zoverre zelfs dat de N-VA (gesteund door Vlaams Belang) gisteren het ontslag eiste van de minister omdat hij over het dossier gelogen zou hebben. De minister ontkende, al gaf hij wel toe dat hij onvolledig was geweest. Moties van wantrouwen van N-VA en Vlaams Belang werden door de meerderheid weggestemd.

Over de Medista-affaire hebben we al eerde bericht. Half december 2023 vond daaroverin de Kamer een debat plaats, vooral dan over de rol van een topambtenaar van de FOD Volksgezondheid  en de positie van het kabinet waardoor een miljoenencontract voor de verdeling van coronavaccins verhuisde naar de Franse multinational Movianto. 

De N-VA (bij monde van Kathleen Depoorter, foto) vindt dat minister Vandenbroucke (Vooruit) ontslag moet nemen omwille van zijn rol in de Medista-affaire. Die stelling werd kracht bijgezet met een document dat moest aantonen dat Vandenbroucke gelogen had tegenover het parlement, maar de minister ontkent dus. Hij gaf wel toe dat hij  onvolledig was geweest. Hij verwees nog eens naar de audit die hij had laten opstarten en de procedure voor de Raad van State. 

> "Was beter geweest als ik sneller op de hoogte was geweest"

> Vandenbroucke verdedigt zich in de Kamer over affaire Medista

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.