HOGent vormt 'garage' om tot ambulancedienst

In Gent opent HOGent een ambulancedienst in gebouw P, ook wel 'de garage' genoemd. De locatie langs de Valentin Vaerwyckweg is ideaal om twee ambulances klaar te houden. En het is nodig om in de buurt noodoproepen tijdig te kunnen beantwoorden. De regio Gent - en in het bijzonder het zuidwesten van de stad - krijgt met de nieuwe ambulancepost een betere dekking.

Er zullen geen patiënten verzorgd worden. Dat zal ook in de toekomst gebeuren in naburige ziekenhuizen zoals het UZ Gent. Wel krijgen ambulanciers er slaap- en leefkamers. Zo kunnen ze vanuit campus Schoonmeersen vertrekken. Dat verzekert de mogelijkheid om noodoproepen binnen de vereiste tijdspanne van 10 minuten te beantwoorden. De locatie biedt een zeer snelle verbinding met R4, E40 en E17 en ligt dicht bij het stadscentrum.

Federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft de nieuwe ambulancepost maandag officieel geopend. "Studenten verpleegkunde kunnen op de eigen campus de ambulancestage volbrengen", klinkt het. "Dat is een unieke synergie in België. Geen enkele andere ambulancedienst sloot dergelijke overeenkomst af met een onderwijsinstelling."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.