KU Leuven en universiteit van Melbourne verlengen samenwerking

De KU Leuven verlengt haar samenwerking met de Australische University of Melbourne (UoM). De twee onderwijsinstellingen, die beide bij de wereldtop behoren, tekenden donderdag tijdens de economische missie in Melbourne een nieuwe contract, goed voor een gezamenlijke investering van zowat tien miljoen euro.

Sinds 2021 hebben KU Leuven en UoM tien miljoen euro geïnvesteerd in 22 gezamenlijke onderzoeksprojecten. Voor elk project werden twee onderzoekers aangeworven onder leiding van twee promotoren, één van elke unief. Bedoeling was dat de onderzoekers minstens één jaar doorbrachten aan elk van de universiteiten en een doctoraat finaliseerden. 

Nu wordt de samenwerking uitgebreid met een bijkomende investering van zowat tien miljoen euro voor een nieuw programma van twintig onderzoeksprojecten in tal van domeinen: van 'het gebruik van stamceltherapie voor de behandeling van slokdarmproblemen' of 'onderzoek naar verbeterde therapieën voor osteoporose' over 'de ontwikkeling van schadedetectiesystemen voor grootschalige offshore-projecten, zoals boorplatformen', tot 'onderzoek naar de vroegdetectie van problemen met wiskundig denken bij kleuters'.

"De samenwerking met UoM onderscheidt zich door het hoge ambitieniveau, de omvangrijke investering en de openheid naar alle disciplines. De projecten situeren zich zowel in de biomedische, en exacte wetenschappen als in de psychologische, gedrags- en maatschappijwetenschappen", aldus KU Leuven-rector Luc Sels. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.