‘Goesting in de Zorg’ lokt 200 studenten (AZ Alma)

AZ Alma pakt uit met het jobevent 'Goesting in de Zorg', naar eigen zeggen uniek in zijn soort en met de deelname van maar liefst negen (hoge)scholen. Meer dan 200 studenten uit het vijfde en zesde jaar middelbaar onderwijs komen maandag langs op deze interactieve beurs.

AZ Alma is voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers, niet alleen in de verpleegkunde maar ook voor andere functies.

Om het hoofd te bieden aan deze schaarste enerzijds, maar ook om jongeren warm te maken voor een job in het ziekenhuis anderzijds, organiseert AZ Alma op maandag 16 oktober 2023 een njobevent ‘Goesting in de Zorg’.

Het event is uniek in zijn soort: maar liefst negen (hoge)scholen nemen eraan deel, maar ook VDAB en FeBin zullen met een stand aanwezig zijn. Uiteraard maakt ook AZ Alma zelf duidelijk welke vacatures momenteelbopen staan en welke opleidingsprojecten mogelijk zijn. “Meer dan 200 studenten uit het vijfde en zesde jaarnmiddelbaar onderwijs komen maandag langs”, zegt stagecoördinator Elisabeth Codron. “Zij kunnen langslopen bij de standen van de aanwezige (hoge)scholen, maar zij kunnen ook proeven van wat de zorgnte bieden heeft.”

“Het wordt een interactieve beurs”, vult Tania Boterdaele, diensthoofd HR, aan. “Er zijn tien workshopsb waaraan de leerlingen kunnen deelnemen. Dat gaat van medicatie optrekken, reanimatie, babyverzorging,  compressietherapie, bloedafname, hechtingen en nietjes verwijderen tot aan- en uitkleden met een infuus. Tof detail: de workshops worden begeleid door negentien 3de en 4de jaar studenten verpleegkunde die bmomenteel in AZ Alma aan de slag zijn.”

De studenten is één doelgroep, maar AZ Alma mikt ook op medewerkers die momenteel niet in de zorgn actief zijn maar via een scholingstraject naar een job in de zorg willen overschakelen. “Ook externen, die nu in een totaal andere sector werken maar toch ‘goesting in de zorg’ hebben, zijn welkom en kunnen vernemen welke mogelijkheden er zijn hiervoor”, besluit Sara Keirse, directeur Innovatie & HR.

Op het evenement zal een leuke Instagram-corner opgesteld staan, zodat er een mooi fotosouvenir kan worden genomen. Daaraan zijn trouwens een wedstrijd met een waardebon van 25 euro en enkele gadgets verbonden. De aanwezigen kunnen ook genieten van een lekker dessertje, om nog meer goesting tenkrijgen.

  • ‘Goesting in de Zorg’
  • maandag 16 oktober 2023 van 12 tot 16 uur in AZ Alma,
  • Ringlaan 15 te Eeklo (Foyer en Auditorium).

Meer informatie vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.