Meer dan 9/10 bewoners Vlaamse woonzorgcentra gevaccineerd tegen corona

Er zijn in Vlaanderen deze herfstvaccinatiecampagne al bijna 1,4 miljoen coronavaccins geplaatst. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V). 61 procent van de 65-plussers hebben zich intussen laten vaccineren. In de woonzorgcentra gaat het om 91,2 procent van de bewoners.
In totaal zijn er voor Vlaanderen ruim 2,8 miljoen coronavaccins beschikbaar voor de herfstvaccinatiecampagne 2023. Die vaccinatie is aanbevolen voor iedereen van 65 jaar of ouder, mensen met een verzwakte weerstand of met bepaalde gezondheidsaandoeningen, zwangere vrouwen en het personeel in de zorgsector. Dat zijn de zogenaamde prioritaire groepen.
Van die 2,8 miljoen beschikbare vaccins is al de helft geplaatst. De huisartsen hebben 62 procent van de vaccinaties voor hun rekening genomen, de apothekers 25 procent. De andere vaccins zijn geplaatst in woonzorgcentra, ziekenhuizen en andere instellingen. In de woonzorgcentra lieten 75.979 bewoners zich vaccineren, goed voor 91,2 procent.
De meeste vaccins werden geplaatst in Antwerpen (390.124), daarna volgen Oost-Vlaanderen (321.021), West-Vlaanderen (268.985), Vlaams-Brabant (239.638) en Limburg (169.605).
"In Vlaanderen kunnen we tevreden zijn met de mensen die zich hebben laten vaccineren. De cijfers liggen een stuk hoger dan in de andere landsdelen. We stellen ook vast dat de Vlamingen de weg naar de huisarts of de apotheker voor een vaccin goed vinden", zegt minister Crevits. Ze doet een bijkomende oproep aan mensen om zich nog te laten vaccineren, "dat is nog altijd mogelijk".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.