Meer ziekenhuisopnames en meer patiënten op intensieve zorg

Het aantal coronapatiënten dat opgenomen werd in het ziekenhuis, is licht gestegen. Ook het aantal patiënten op intensieve zorg is toegenomen. Sinds maart 2020 heeft België een totaal van 4 miljoen coronabesmettingen geregistreerd. Dat blijkt uit de recentste cijfers van Sciensano.

Tussen 8 en 14 april werden per dag gemiddeld 223 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is 3 procent meer dan de week ervoor. Er lagen donderdag 3.148 patiënten met een coronabesmetting in het ziekenhuis (+2 procent). Er liggen 183 coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorg (+5 procent).

Tussen 5 en 11 april werden dagelijks gemiddeld 8.585 nieuwe besmettingen vastgesteld (-11 procent). Het aantal tests is met 20 procent gedaald. De positiviteitsgraad lag op 31,1 procent (+3 procent). In deze periode stierven dagelijks gemiddeld bijna 24 mensen aan corona.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.