Menacée de sanctions pénales, la clinique André Renard à Herstal a rouvert ses urgences

Het ziekenhuis André Renard in de Luikse stad Herstal heropent zaterdag de spoedafdeling al weer, omdat anders sancties dreigen. Dat meldt het ziekenhuis.

Het ziekenhuis had eerder gemeld dat de spoedafdeling tot maandag gesloten zou blijven, door een gebrek aan personeel en de vermoeidheid bij dat personeel. Het ziekenhuis had op het einde van de dag een brief van de gezondheidsinspecteur ontvangen, waarin het ziekenhuis opgedragen werd de afdeling te heropenen. Zoniet zou een proces-verbaal worden opgesteld, waarna sancties dreigen zoals boetes en/of gevangenisstraf voor de algemene directie, de medische directie, de verpleegkundige directie en de hoofdverpleegkundige van de spoedafdeling, aldus het ziekenhuis.

Zaterdag om 8 uur zal de spoedafdeling dan toch heropenen. "Ook al heropenen we de spoedafdeling, we hebben geen personeel meer. We gaan naar een andere werking. De heropening van de spoedafdeling zullen we compenseren door bedden en zorgeenheden te sluiten, waarbij andere patiënten niet de gepaste zorg meer krijgen", aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. Door de heropening van de afdeling op te leggen, verschuift zo gewoon het probleem, stelt de woordvoerder.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    13 december 2021

    Merde
    Pour les Flamands :
    “ ma stobbe “