Onderzoek naar FOD Volksgezondheid na klacht ngo

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de FOD Volksgezondheid na een klacht van de ngo Transparencia. Dat meldt de krant l'Avenir en het nieuws wordt bevestigd door het parket. De ngo had klacht ingediend bij de Centrale Dienst voor de bestrijding van Corruptie (ORC) omdat de FOD bepaalde documenten rond de aanbesteding voor de opslag en distributie van vaccins tegen het coronavirus niet zou willen vrijgeven.

Het bedrijf Movianto had in de zomer van 2022 die openbare aanbesteding ter waarde van 50 miljoen euro binnengehaald, ten nadele van het bedrijf Medista dat tot dan toe instond voor de opslag en distributie van de vaccins. De ngo Transparencia wilde toegang krijgen tot een reeks documenten over die aanbesteding maar zou op een weigering van de FOD Volksgezondheid gestoten zijn. Bij de FOD loopt al een interne audit nadat Medista openlijk vermoedens had geuit dat de FOD haar concurrent bevoordeeld had.

"Wij hebben kennis genomen van die klacht en die wordt onderzocht", klinkt het bij het Brusselse parket. "Voorlopig kunnen we er geen verdere commentaar over kwijt."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.