Tijdelijke terugtrekking aanvraag omgevingsvergunning nieuwbouw RZ Tienen

In een recent persbericht stelde Vooruit Tienen dat de aanvraag voor de omgevingsvergunning van het nieuwbouwziekenhuis tijdens het Openbare Onderzoek teruggetrokken werd. Algemeen directeur Hans Struyven nuanceert.

“Eerst en vooral moeten de feiten correct weergegeven worden”, zegt algemeen directeur dr. Hans Struyven. “We hebben de aanvraag voor de omgevingsvergunning niet teruggetrokken tijdens het Openbaar Onderzoek, maar in een latere fase: tijdens de Provinciale Omgevingsvergunningscomissie (POVC) werd meer duidelijkheid gevraagd, voornamelijk over het gevoelige thema mobiliteit.

"In afwachting van verder onderzoek kregen we het advies om de aanvraag tijdelijk terug te trekken. We werken samen met ons architectenbureau, de Lijn, het Agentschap Wegen en Verkeer en het departement Mobiliteit en Openbare Werken om ons dossier, dat in het verleden al stevig onderbouwd werd met cijfers uit onder andere het locatieonderzoek in opdracht van de provincie en MOW, nog verder te versterken. De bedoeling is om de aanvraag daarna weer zo snel mogelijk in te dienen.”

Buurtbewoners

Het tijdelijk terugtrekken van de aanvraag van omgevingsvergunning heeft enkel tot doel een betere oplossing te vinden voor alle partijen op de locatie St.-Jan. “RZ Tienen doet er alles aan om kwaliteitsvolle zorg te leveren. Een goede bereikbaarheid van onze nieuwbouwcampus is voor ons óók van levensbelang. Ik kan dus verzekeren dat we het mobiliteitsvraagstuk met de grootste aandacht bekijken."

"Daarbij houden we ook rekening met de leefbaarheid voor alle buurtbewoners, die tijdens onze infomomenten trouwens voornamelijk positief reageerden op de plannen. Het belangrijkste is dat deze campus er komt, want de vernieuwing is nodig om kwaliteitsvolle zorgverlening in de regio te blijven garanderen. Ik hoop dan ook dat dit dossier verder in alle sereniteit kan afgewerkt worden zodat de bewoners van onze regio verder kunnen genieten van kwaliteitsvolle nabije zorg.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.