Totale aantal doden in België stijgt met 168 tot 5.828

De afgelopen 24 uur zijn er in ons land 168 doden door het nieuwe coronavirus gemeld. Dat is maandag bekendgemaakt op de dagelijkse persconferentie van het crisiscentrum. Het aantal nieuwe sterfgevallen ligt daarmee opnieuw lager dan zondag, toen er 230 sterfgevallen werden geteld. Het totale dodental in België ligt nu op 5.828.

Van de 168 overlijdens vonden er 62 plaats in de ziekenhuizen. Daarnaast werden er ook 103 sterfgevallen in de woonzorgcentra geteld. Daar gaat het in slechts drie procent van de gevallen om bevestigde COVID-19-slachtoffers. Bij de overige 97 procent gaat het om vermoedelijke coronagevallen.

Er werden de voorbij 24 uur nog 232 mensen met COVID-19 opgenomen in de Belgische ziekenhuizen, waar ook 138 patiënten werden ontslagen. Daardoor liggen nu in totaal 4.920 mensen in het ziekenhuis met het coronavirus. Van hen liggen er 1.071 op intensieve zorgen en hebben er 760 ademhalingsondersteuning nodig.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.