WHO bezorgd over alarmerend aantal luchtweginfecties in China

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is ernstig bezorgd over een toename van het aantal luchtwegaandoeningen in China. De bevolking werd intussen opgeroepen om "maatregelen te nemen" om zichzelf te beschermen.

"De WHO heeft een officieel verzoek gestuurd naar China om gedetailleerde informatie te verkrijgen over een toename van ziekten aan de luchtwegen en uitbraken van longontsteking bij kinderen", klinkt het op X. Een woordvoerder van de organisatie bevestigt het nieuws en beveelt iedereen aan om "maatregelen te nemen om het risico op ziekten aan de luchtwegen te verminderen".

Concreet gaat het om dezelfde maatregen als die tijdens de coronapandemie werden aangeraden: vaccinatie, afstand houden van zieken, thuisblijven bij symptomen, testen, het dragen van een mondmasker, goede ventilatie en handhygiëne. 

De bal ging aan het rollen nadat de Chinese autoriteiten melding maakten van een toename van aandoeningen aan de luchtwegen, waaronder uitbraken van longstekingen bij kinderen in het noorden van het land. Daarop vroeg de WHO het land om aanvullende informatie. De VN-organisatie meldt nu dat de Chinese autoriteiten de toename van het aantal luchtweginfecties toeschrijft aan het opheffen van de coronabeperkingen en aan de circulatie van bekende ziekteverwekkers.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.