13 doden de afgelopen 24u, 322 op intensieve, 1.643 in totaal in ziekenhuis (update)

Er zijn nog eens 13 mensen gestorven, meldt de FODVolksgezondheid. 88 dus tot nu toe in totaal voor België. 1.643 mensen liggen in het ziekenhuis, van wie 322 op intensieve zorg.

"Voor het eerst is er een lichte daling in bepaalde cijfers voor covid-19, maar de tendens moet nog verder bevestigd worden. En we moeten onze discipline aanhouden", aldus Steven Van Gucht. "Duidelijk is dat we er veel slechter aan toe zouden zijn als we geen maatregelen genomen zouden hebben."

Brussel kent een relatief grote sterfte, maar het gaat ook daar voornamelijk om ouderen.

Op dit ogenblik voert België 2.000 tot 2.500 tests uit. In totaal gaat het al om ruim 30.000 tests. Het netwerk van laboratoria, biotechnologie en farmaceutische sector wordt verder gefinetuned. 

De resultaten van studies op chloroquine, oorspronkelijk bedoeld tegen malaria maar wellicht ook (deels) werkbaar tegen het coronavirus, zijn bemoedigend maar vragen ook nog bevestiging.

Wat het aantal beschikbare bedden intensive care die er beschikbaar zijn (met en zonder corona): nu zijn er 943 bedden beschkbaar voor covid intensive care met beademingsapparatuur, daarvan zijn er nog 621 vrij en beschikbaar. De capaciteit kan nog verhoogd worden en dat is nu al het geval want we beschikken door de recente uitbreiding over ongeveer 2.800 bedden intensive care.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.