Aantal besmettingen gaat goede kant uit maar druk op ziekenhuizen blijft

Van 30 maart tot 5 april werden elke dag gemiddeld 267,9 personen opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19, een stijging met 11 procent ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode. In totaal liggen er nu volgens de meest recente cijfers 3.053 mensen in het ziekenhuis, van wie er 865 intensieve zorg nodig hebben. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Sciensano.

Het aantal overlijdens stijgt ook nog steeds. Tussen 27 maart en 2 april lieten dagelijks gemiddeld zo'n 32,9 mensen het leven, een stijging met 23,7 procent. De teller komt in ons land inmiddels uit op 23.202 COVID-19-overlijdens.

Met het aantal besmettingen gaat het wel de goede kant uit. Tussen 27 maart en 2 april werden er dagelijks gemiddeld 4.300 nieuwe besmettingen vastgesteld, een daling met 10 procent in vergelijking met de week voordien. Maar er werden in diezelfde periode ook dagelijks gemiddeld 62.343,7 testen afgenomen, wat neerkomt op een daling met 7 procent. De positiviteitsratio bedroeg 7,9 procent (+0,2 procent).

Reproductiegetal

In totaal werden in ons land, sinds de start van de pandemie, nu al 902.964 besmettingen geregistreerd. Het reproductiegetal staat volgens het dashboard van Sciensano op 1,04.

Intussen hebben meer dan 1,5 miljoen Belgen een eerste dosis van het vaccin gekregen, wat overeenkomt met 13,1 procent van de totale bevolking. Zowat 570.632 landgenoten kregen ook al een tweede prik en zijn dus volledig gevaccineerd, goed voor 5 procent van de totale bevolking.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.